Filament för 3D-skrivare

Filament / fibertråd för 3D-skrivare av hög kvalitet
Vi har filament som passar till de flesta 3D-skrivare på marknaden. Vårt filament är av hög kvalitet och finns i flera olika material och färger. Vi har även självlysande och flourescerande filament och filament av kolfiber.

Hos oss hittar du filament i dessa material:
PLA (Polylactic Acid) - det vanligaste materialet idag. PLA är tillverkat av återvinningsbart, tillverkat av förnyelsebara råvaror som t.ex. majsstärkelse och är nedbrytbart. Det är även luktlöst. PLA är ett styvt, starkt och miljövänligt material. En annan fördel är att PLA inte kräver en uppvärmd byggplatta. PLA passar inte för utomhusmiljö eller tillämpningar som kräver hög tålighet.
PLA+ är en variant av PLA som är tåligare och inte lika skört som vanlig PLA. Det är dock inte lika tåligt som ABS.
ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) är det näst vanligaste materialet efter PLA. ABS är mycket tåligt och passar bra för utomhusmiljöer, miljöer där högre temperaturer förekommer eller tillämpningar som kräver högre tålighet. ABS kräver en uppvärmd byggplatta. ABS utger gaser under tillverkningsprocessen så god ventilation är viktigt.
PETG (Polyethylene Terephthalate + Glykol) är PET-plast (som används i t.ex läskflaskor) blandat med glykol. PETG är återvinningsbart men inte nedbrytningsbart. Det är vätskeavvisande, ganska starkt och stresståligt. PETG kräver uppvärmd byggplatta och hög utskriftstemperatur.
TPU (Thermoplastic Polyurethane) är ett elastiskt och fettavvisande material som används när materialet behöver vara elastiskt och hållbart. Detta material behöver kylas långsamt varför en uppvärmd byggplatta rekommenderas.

Kompabilitet med skrivare
Alla filament passar inte till alla skrivare. Kontrollera i dokumentationen till din skrivare vilka material, dimensioner och temperaturer som din skrivare kan arbeta med. Vissa filament kräver en uppvärmd byggplatta för att fungera.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse hos oss.