Filament för 3D-skrivare

Filament / fibertråd för 3D-skrivare av hög kvalitet
Vi har filament som passar till de flesta 3D-skrivare på marknaden. Vårt filament är av hög kvalitet och finns i flera olika material och färger. Vi har även självlysande och flourescerande filament och filament av kolfiber.

Hos oss hittar du filament i dessa material:
PLA (Polylactic Acid) är återvinningsbart, tillverkat av förnyelsebara råvaror som t.ex. majsstärkelse och är nedbrytbart. Det är även luktlöst. PLA är ett styvt, starkt och miljövänligt material. En annan fördel är att PLA inte kräver en uppvärmd byggplatta. PLA passar inte för utomhusmiljö eller tillämpningar som kräver hög tålighet.
PLA+ är upp till dubbelt så tåligt som vanlig PLA. PLA+ är fullt kompatibelt med PLA och kräver inte en uppvärmd byggplatta. PLA+ är det material vi rekommenderar för de flesta tillämpningar. Vårt PLA+ filament kommer från välkända eSUN som erbjuder PLA+ material av hög kvalitet.
ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) är det näst vanligaste materialet efter PLA och PLA+. ABS är mycket tåligt och passar bra för utomhusmiljöer, miljöer där högre temperaturer förekommer eller tillämpningar som kräver högre tålighet. ABS kräver en uppvärmd byggplatta. ABS utger gaser under tillverkningsprocessen så god ventilation är viktigt.
HIPS (High Impact Polystyrene) är ett tåligt filament med egenskaper som liknar ABS men har lägre densitet och därmed lägre vikt. Det är klarar också av temperaturförändringar bättre.
PETG (Polyethylene Terephthalate + Glykol) är PET-plast (som används i t.ex läskflaskor) blandat med glykol. PETG är återvinningsbart men inte nedbrytningsbart. Det är vätskeavvisande, ganska starkt och stresståligt. PETG kräver uppvärmd byggplatta och hög utskriftstemperatur.
TPU (Thermoplastic Polyurethane) är ett elastiskt och fettavvisande material som används när materialet behöver vara elastiskt och hållbart. Detta material behöver kylas långsamt varför en uppvärmd byggplatta rekommenderas.

Kompabilitet med skrivare
Alla filament passar inte till alla skrivare. Kontrollera i dokumentationen till din skrivare vilka material, dimensioner och temperaturer som din skrivare kan arbeta med. Vissa filament kräver en uppvärmd byggplatta för att fungera.

Produkt har lagts till jämförelsen